hits

Hanne Lisa

"Hvor mye tjente du når du var på topplisten?"

 • Publisert: 03.06.2015, 00:13
 • Kategori: Hanne Lisa helt privat
 • God kveld.

  Ettersom jeg ikke får sove (selvfølgelig etter en halv dag i sengen) så tenkte jeg at jeg skulle svare på noen spørsmål som jeg har fått i det siste, både i kommentarfeltet, på facebook, brev og e-post.

  Hvor mye tjente du når du var på topplisten?


  For en god stund tilbake siden skrev jeg DETTE innlegget som tok Norge med storm, noe som jeg aldri hadde forventet. Det førte til at jeg kom på 2 plass på topplisten med over 47000 lesere. Selvfølgelig varte dette bare den ene dagen, dagen etterpå lå lesertallene mine på rundt 17800 etterfulgt av 4000 osv. så dalte det nedover. Først syntes jeg det var merkelig og lese i kommentarfeltet til de forskjellige nettavisene at jeg tjente så mye penger på dette, jeg hadde oppfølgings-innlegg om hovedinnlegget og da fikk jeg igjen høre at « nå har hun skrevet enda ett innlegg på bloggen sin, hun vil bare tjene penger « Fikk egentlig litt vondt  i meg da jeg leste den kommentaren, for det første så skrev jeg bare denne takken og hadde ikke trodd det skulle få sånn oppmerksomhet, så følte jeg meg angrepet og lite trodd, dette bare pga denne ene kommentaren.

  Jeg fikk e-poster fra forskjellige bloggere som spurte om masse merkelige ting, det var spørsmål som hvordan jeg klarte dette, hva kunne de gjøre for å oppnå det samme, hvor mye tjente jeg, hadde jeg blitt kontaktet av sponsorer osv. Nei. Nei. Nei, Nei! Jeg tjente ikke en eneste krone på og være på topplisten noen dager, selvfølgelig! Det er klart man tjener ikke penger bare man treffer med ett innlegg og ligger på topplisten i noen dager. Nei, jeg ble ikke kontaktet av noen sponsorer, selvfølgelig ikke egentlig! En sponsor vil jo ikke legge penger i en blogg som med en tilfeldighet havnet på topplisten, tror du må ligge noen uker på topp før man blir kontaktet av sponsorer.  Hva kan du gjøre for og havne på topplisten? ? Jeg aner ikke, og jeg kan da ikke hjelpe deg. Jeg skrev en åpen og ærlig takk til en fremmed mann, mer enn det skulle ikke til, ja jeg var heldig, ja jeg hadde flaks.

  Når jeg ble intervjuet av NRK fikk jeg spørsmål om hva jeg skulle gjøre for å holde på leserne mine, ingenting svarte jeg. Jeg var ganske rask med å tenke at jeg skulle ikke under noen omstendigheter være på topplisten grunnet en annens mann godhet ovenfor min sønn, det hadde vært helt feil for meg. Hvis du lurer på hvor mange lesere jeg har nå, så ligger de på mellom 90-100, haha! Så det går fort nedover når det går nedover.

  En ting merket jeg veldig godt når jeg var på topplisten, presset! Jeg følte virkelig presset når det gjaldt det at jeg burde blogge ettersom det var mange som var innom, jeg følte presset til å forsvare meg så snart noen skrev noe negativt, jeg måtte hele tiden se hva folk kommenterte i kommentarfeltene rundt-omkring. Jeg tenkte så mye på hva folk hadde kommentert at jeg slet skikkelig med søvn i flere dager når dette pågikk! Jeg fikk rett og slett kjenne på hele kroppen hvordan det er og være på topp, og vet dere? Det er slitsom, det er slitsomt fysisk og psykisk.

  Mange er for snare til og ønske seg en plass på topplisten, for mange av dere vet ikke hvordan det følelse, dere skjønner ikke hvordan press dere får, dere skjønner ikke tvangen til og se hva andre har skrevet om deg, og om det du har skrevet.  Etter jeg har opplevd dette skjønner jeg veldig godt hvordan toppbloggerne våre har det, de må ha de fryktelig til tider. Jeg var heldig og slapp unna med de verste kommentarene, men herregud de må ha det forferdelig til tider.

  Har ingen bilder ettersom jeg har lagt alle på minnepenn, så deler dette med dere når jeg lekte meg tidligere i kveld.  

  Hvis du skal være så heldig at du havner på topplisten, så håper jeg du kryper deg opp gradvis slik at du blir mer og mer vant til media-oppslag, lesere, kommentarer og det hele. Det må være mye lettere å takle topplisten når man gradvis blir vant til den VS at du er en fremmed person, til og plutselig være på alle folks lepper.. 

  Selvfølgelig var det veldig rart når det etter noen dager ble helt stille, når telefonen sluttet og ringe, kommentarer sluttet og komme inn, lesertallet stupte og ingen kommentarer fra folk på gaten, men egentlig så var det litt deilig og kunne være « anonym» igjen.

  Nå ble dette ett veldig lagt innlegg, men jeg håper virkelig du fikk noe ut av det, så blir jeg glad om du kan dele din historie på topplisten i kommentarfeltet nedenfor. Blir også glad hvis dette innlegget kan skape litt debatt om blogg og topplisten. Så kom gjerne med dine tanker og meninger om toppbloggere, hvordan hadde du taklet og være en toppblogger osv?


   

   

 • Publisert: 03.06.2015, 00:13
 • Kategori: Hanne Lisa helt privat
 • 29 kommentarer