hits

Hanne Lisa

Nå vet vi endelig kjønnet på babyen

 • Publisert: 24.04.2017, 19:15
 • Kategori: Graviditet
 • Hei igjen dere, nå er det sannelig flere mnd siden sist, jeg kan ikke skryte på meg at jeg er en aktiv blogger under svangerskapet akkurat. Når jeg først ble gravid hadde jeg lyst til og dele oppdateringer med dere, samt bilder av den voksende magen, men den tanken slo jeg fort ifra meg av en eller annen grunn. Nå vil jeg uansett dele kjønnet på babyen med dere, vi har selvfølgelig annonser kjønnet på Facebook så da er det jo veldig offentlig allerede, så da tenker jeg det er OK og dele det på bloggen også. Når jeg ble gravid sa jeg med en gang at det var en jente, flere rundt meg mente også det måtte være en jente, mens kjæresten og sønnen min mente det var gutt, jeg leste på noen forskjellige myter hvor alle kunne fortelle at jeg bar på en liten prinsesse, men det er jo bare myter. Når vi begynte og nærme oss del ordinære ultralyden ble jeg skikkelig stresset og jeg skiftet mening, det er en gutt, det måtte jo være en gutt, jeg bare kjente det på meg. Kjæresten min kunne ikke vært mer enig. 

  Endelig var dagen kommet, vi skulle endelig inn på Ordinær Ultralyd, og takk hvem som helst for at vi hadde time allerede klokken 08.00 så vi slapp å gå hele den dagen og vente i spenning. Vi ble hentet ute på venterommet av en jordmor, kom inn og ble møtte av den andre fjordmoren, vi snakket litt og svarte på spørsmål før jeg skulle legge meg godt til rettet, nå var tiden kommet, tide hvor vi fikk se vår skjønne skapning, endelig skulle vi få se at han var frisk og rask. VI brukte god tid, time eksakt på hele møtet og ultralyden, alt sto bra til, takk gud for det.. På slutten fikk vi spørsmålet " Ja, er det noe mer dere lurer på "?

  - Ja altså, vi er jo litt spent på kjønnet da, jeg er sikker på at det er en gutt, og det ser ut som en gutt kommer det fra meg da, vi flyttet oss nedover på babyen og jordmødrene begynte å le smått, - Det er ikke noe som tilsier at dette er en en gutt nei kom det fra begge to. Det er nok en liten jente♥.... Ble vi sjokkert? Nei. eter ultralyden kunne vi begge fortelle at vi begge var helt sikre på det det var en liten jente inni der, kjæresten min hadde vært så sikker i sin sak bare for å gjøre meg usikker, noe han egentlig ikke klarte da jeg også var sikker. Det skal også sies at vi så det ganske tidlig på ultralyden at der var det ikke noe som tilsa at det var en gutt, så vi visste det før vi spurte, hun lå så bra til :)  Vi venter da en frisk og rask prinsesse i September og vi gleder oss masse♥  Da blir vi mer vannet ut med to gutter og to jenter i familien♥

   

  #baby #gravid #ultralyd #jente #itsagirl #svangerskap

   

 • Publisert: 24.04.2017, 19:15
 • Kategori: Graviditet
 • 3 kommentarer
 • To helt forskjellige svangerskp

 • Publisert: 23.03.2017, 16:43
 • Kategori: Graviditet
 • Hei alle dere og beklager uferdig design :)

   

  Nå er det sannelig en stund jeg tittet innom bloggen, men det er noe jeg har ønsket og dele lenge med dere, nemlig forskjellene mellom dette og mitt forrige svangerskap. Mikael ble født 08.2008 så det er ikke noe tvil om at det er mange år siden, men jeg husker store deler av svangerskapet som om det skulle vært igår.

  Når jeg gikk gravid med Mikael var jeg ekstremt plaget med kvalme og halsbrann, men ikke mye mer enn det. Jeg var så plaget med oppkast og det føltes som om jeg hadde halsbrann døgnet rundt, det var helt grusomt og jeg gjorde det jeg kunne for å få det til og forsvinne men absolutt ingenting hjalp mot halsbrannen. Kroppslit var jeg ikke plaget med noe, som jeg kan huske. Ikke hadde jeg mye vann i kroppen, ikke hadde jeg problemer med bekkenet eller noe, jeg var veldig sprek og rask.

  Dette svangerskapet er en helt annen historie... I begynnelsen av svangerskapet var jeg mye kvalm, men det gikk aldri så langt til at jeg hadde noe oppkast, jeg kunne gulpe men det kom ikke mer enn det, har også vært ekstremt plaget med svimmelhet hvor jeg blir skikkelig svimmel like etter inntak av mat, dette har jeg enda men det er ikke like ekstremt, ikke hele tiden ihvertfall. Jeg har ikke en eneste gang under dette svangerskapet vært plaget med halsbrann heller, men jeg har derimot vært ekstremt plaget med bekkenet til tider så nå skjønner jeg hva gravide mener når de skriver at bekkenløsning er skikkelig vondt, for det er det så absolutt. Jeg har også vært veldig trøtt og sliten under dette svangerskapet, det er ganger hvor jeg bare sovner på sofaen liksom, haha. Så dette er desidert to helt forskjellige svangerskap, men det er som de sier, ingen svangerskap er like.  

  Hadde du også to vidt forskjellige svangerskap?

 • Publisert: 23.03.2017, 16:43
 • Kategori: Graviditet
 • 2 kommentarer
 • Skal jeg ta en fremmed med på fødselen?

 • Publisert: 07.02.2017, 11:36
 • Kategori: Graviditet
 • Nå er det lenge siden jeg var innom, sist jeg blogget var når jeg annonserte nyheten om at jeg venter barn og Mikael skal bli storebror til høsten♥ Jeg vet fortsatt ikke om jeg kommer til å dele så mye av svangerskapet med dere, men det kan virke som om det kommer noen innlegg nå og da, og spesielt om det er noe jeg lurer på, og når jeg vil høre andre sine meninger, da er blogg en bra plattform tenker jeg. 

  Ettersom jeg nå venter barn til høsten har jeg selvfølgelig begynt å tenke på fødselen, og alle kommende mødre har jo 1000 tanker rundt fødselen, jeg også, selv om dette blir min andre fødsel. Men jeg tror kanskje det er derfor jeg også begynner å tenke på fødselen så tidlig, jeg vet hva jeg går til, og jeg vet hva jeg vil gjøre annerledes denne gangen, som det og ha med en fremmed på fødselen.  Når Mikael ble født var det barnefaren som måtte stå for bildene under og like etter fødselen, noe jeg idag syntes var litt dumt ettersom det finnes så lite bilder av min sønn og hans far fra under og etter fødselen, så til denne fødselen har jeg vært i kontakt med en fotograf, en fødselfotograf. Jeg vet ikke hvor vanlig dette er men hvis du har benyttet deg av fotograf under fødselen din blir jeg glad hvis du vil dele dine erfaringer i kommentarfeltet under. 

  Det er flere grunner til at jeg ønsker en fotograf på slep, det første er at det blir fantastisk kvalitet på bildene, detaljene komme frem og lyset blir bra. Barnefar kommer til å være mer fokusert på fødselen og slipper jaget etter å knipse bilder, det er jo en like stor opplevelse for far som mor når ens barn skal settes til verden, og sist men ikke minst, jeg og barnefaren kan konsentrere oss om hverandre. Dette er som sagt noe jeg vurderer veldig, og har allerede en liten dialog med en fotograf i nærheten av Drammen som kan bli med fra riene starter, til noen timer etter barnet er født.   

           

  ( bilde fra arkivet )

  Selvfølelig blir det rart med en fotograf når jeg skal føde, men man må ikke glemme at disse fotografene er profesjonelle, så du skal ikke merke at de er der, kanskje blir det litt rart i begynnelsen, men tenk å kunne få fantastiske bilder fra hele fødselen, og sist men ikke minst bilder av hele familien, bilder av samspillet mellom mor og far. Dette er bilder som dokumenterer hele reisen. Jo mer jeg tenker på det, jo mer sikker blir jeg på at dette er noe jeg virkelig ønsker, da har jeg noe og dele med barnet når det blir eldre og jeg har mange minner og se tilbake på. 

  Men jeg er selvfølgelig veldig nysgjerrig på deres meninger når det kommer til dette med å ha med en fødselfotograf. 

   

 • Publisert: 07.02.2017, 11:36
 • Kategori: Graviditet
 • 1 kommentarer
 • Vi venter barn

 • Publisert: 15.01.2017, 20:01
 • Kategori: Graviditet
 • Hvem hadde trodd at jeg skulle bli kjæreste med den første personen jeg ble kjent med i Drammen, min beste venn gjennom tykt og tynt, den personen jeg har gjort alt ammen med. Vi har sovet på hotell sammen, vært ute sammen, gått lange turer sammen, spist ute sammen, feiret 17.Mai sammen, vært på kino sammen, grillet sammen, feiret bursdagen min sammen, listen er uendelig, og nå skal vi sannelig bli foreldre sammen også. For en start på året sier jeg bare, kunne det blitt bedre? Jeg skal ha barn sammen med min beste venn, kjæreste og livs store kjærlighet, og vi gleder oss så masse. Mikael vet nå at han skal bli storebror og han gleder seg masse. Mikael er nå 8 år og kan ta veldig stor del i lovet til babyen og han kan delta på det aller meste, noe både jeg og kjæresten min er glad for, og Mikael selv selvfølgelig. Jeg tror ikke jeg kommer til å blogge så alt for mye under og etter graviditeten men dette var en så stor nyhet som jeg så absolutt måtte dele med dere :)

              

  Hvis noen har spørsmål rundt graviditeten, tanker og reaksjoner så kom med spørsmål i kommentarfeltet så svarer jeg i eget innlegg :)

   

  #graviditet #baby

 • Publisert: 15.01.2017, 20:01
 • Kategori: Graviditet
 • 8 kommentarer