hits

Hanne Lisa

Skal jeg ta en fremmed med på fødselen?

 • Publisert: 07.02.2017, 11:36
 • Kategori: Graviditet
 • Nå er det lenge siden jeg var innom, sist jeg blogget var når jeg annonserte nyheten om at jeg venter barn og Mikael skal bli storebror til høsten♥ Jeg vet fortsatt ikke om jeg kommer til å dele så mye av svangerskapet med dere, men det kan virke som om det kommer noen innlegg nå og da, og spesielt om det er noe jeg lurer på, og når jeg vil høre andre sine meninger, da er blogg en bra plattform tenker jeg. 

  Ettersom jeg nå venter barn til høsten har jeg selvfølgelig begynt å tenke på fødselen, og alle kommende mødre har jo 1000 tanker rundt fødselen, jeg også, selv om dette blir min andre fødsel. Men jeg tror kanskje det er derfor jeg også begynner å tenke på fødselen så tidlig, jeg vet hva jeg går til, og jeg vet hva jeg vil gjøre annerledes denne gangen, som det og ha med en fremmed på fødselen.  Når Mikael ble født var det barnefaren som måtte stå for bildene under og like etter fødselen, noe jeg idag syntes var litt dumt ettersom det finnes så lite bilder av min sønn og hans far fra under og etter fødselen, så til denne fødselen har jeg vært i kontakt med en fotograf, en fødselfotograf. Jeg vet ikke hvor vanlig dette er men hvis du har benyttet deg av fotograf under fødselen din blir jeg glad hvis du vil dele dine erfaringer i kommentarfeltet under. 

  Det er flere grunner til at jeg ønsker en fotograf på slep, det første er at det blir fantastisk kvalitet på bildene, detaljene komme frem og lyset blir bra. Barnefar kommer til å være mer fokusert på fødselen og slipper jaget etter å knipse bilder, det er jo en like stor opplevelse for far som mor når ens barn skal settes til verden, og sist men ikke minst, jeg og barnefaren kan konsentrere oss om hverandre. Dette er som sagt noe jeg vurderer veldig, og har allerede en liten dialog med en fotograf i nærheten av Drammen som kan bli med fra riene starter, til noen timer etter barnet er født.   

           

  ( bilde fra arkivet )

  Selvfølelig blir det rart med en fotograf når jeg skal føde, men man må ikke glemme at disse fotografene er profesjonelle, så du skal ikke merke at de er der, kanskje blir det litt rart i begynnelsen, men tenk å kunne få fantastiske bilder fra hele fødselen, og sist men ikke minst bilder av hele familien, bilder av samspillet mellom mor og far. Dette er bilder som dokumenterer hele reisen. Jo mer jeg tenker på det, jo mer sikker blir jeg på at dette er noe jeg virkelig ønsker, da har jeg noe og dele med barnet når det blir eldre og jeg har mange minner og se tilbake på. 

  Men jeg er selvfølgelig veldig nysgjerrig på deres meninger når det kommer til dette med å ha med en fødselfotograf. 

   

 • Publisert: 07.02.2017, 11:36
 • Kategori: Graviditet
 • 1 kommentarer
 • Én kommentar

  Iselin Renée

  07.02.2017 kl.12:27

  Da har man minner for alltid, syns det hørtes ut som en god ide :)

  Skriv en ny kommentar