hits

Hanne Lisa

Nei, jeg sitter ikke "bare"i kassen på Rema

 • Publisert: 30.09.2015, 02:41
 • Kategori: Hanne Lisa helt privat
 • Klokken har allerede blitt alt for masse, 01.50 for og være helt korrekt, Idag hadde jeg seinvakt,noe som betyr at jeg jobber fra 15.15-23-15 men jeg er sjeldent ute av døren før klokken er rundt 23.20, ja, jeg jobber forresten i "kassen" på Rema. Tidligere ikveld ble jeg oppmerksom på DETTE innlegget skrevet på DENNE bloggen som omhandlet oss som sitter "i kassen " rettere sagt ( en hyllest til deg som sitter i kassen ) Dette innlegget ble jeg veldig glad for og det er alltid gøy at yrket mitt ( som mange mener en en dritt jobb ) blir satt i lyset, jeg føler folk vet veldig lite. Først så må jeg fortelle at det er ingen som MÅ sitte bak kassen på Rema, Ica, Bunnpris mm, det er veldig få av oss som vil jobbe en plass hvor de ikke trives, det er da mange jobber og mange yrker der ute i verden så det er absolutt ikke en tvang for noen og jobbe bak kassen i butikk. Når jeg er inne på det populære ordet  " bak kassen ", HVORFOR skrive på den måten? Hvorfor skal man alltid dra frem den kassen når man omtaler butikkarbeid? 

  Tror dere virkelig at jeg som jobber på Rema bare sitter i den kassen? Det og sitte i kassen er en del av vår jobb, som det og gi medisiner til eldre er en del av din jobb, skal vi da kunne si at du "medisinerer" de eldre? Hører dere hvor dumt det høres ut?  Jeg synes ikke det er greit at butikkarbeid blir koblet opp med det og sitte i kassen da det er noe vi gjør halve jobbdagen vår eller mindre, det er utrolig masse som skjer i en butikk iløpet av dagen, vi er flere mennesker som er å jobb på samme tid og vi har alle vårt ansvarsområde. 

  En arbeidsdag for meg som sitter i kassa på Rema er og bestille frukt og blomster, svinner, ta bort dårlig frukt slik at du kan få en fin frukt, jeg svarer på telefonen, jeg rydder, jeg tømmer søppel, jeg fyller ut mer frukt, jeg rydder på frukt lageret, jeg undersøker ting for deg, ja, jeg sitter i kassen. Dette er en helt vanlig dag for meg å jobb, det er fullt kjør hele dagen, masse kunder, masse varer, dere vil ikke tro hvor mye jobb det er i en butikk. Idag tok jeg forresten nesten 16.000 skritt på en dag, det sier litt om hvor mye jeg går iløpet av dagen. 

  Ja, vi har også en utfordrende jobb, vi som jobber i butikk.. Tenk hvis du har en skikkelig dårlig dag hjemme, ting har skjedd, du må på jobb og smile hele dagen selv om du kanskje ikke har det så greit, du får hodepine, du må gjøre det du kan og smile og ikke la det påvirke kundene dine. Overalt finnes det kunder som ikke alltid har humøret med seg, man har selvfølgelig kunder som blåser ut problemene sine mot deg, men vi har også de fantastiske kundene, de som gir deg en klapp på skulderen når du gjør noe fint for dem, de eldre som er så urolig takknemlig når du pakker for dem, den lille gutten som manglet 1 krone til en is og du tar opp en en-kroning fra lommen og sier det går greit, det finnes 99 glade og fornøyde kunder og 1% mindre glade kunder. 

  Det jeg vil frem til i avsnittet over er hvor mange forskjellige mennesker vi håndterer til enhver tid, vi er litt som politiet, vi må alltid vurdere en person før vi gjør eller sier noe, 
  Nå når jeg skriver har jeg gått fra et alvorlig uttrykk til å sitte og smile for meg selv, det er da jeg vet at jeg elsker det jeg gjør, jeg elsker det jeg gjør når jeg smiler når jeg skriver om det, jeg er solt av jobben  min.  Vi som jobber i butikk er så mye mer enn bare hun som sitter i "kassen" vi er pakkehjelp, barnevakt, psykolog, samtalepartner, støtter, løper, vasker, listen er uendelig.   Det er en liten ting til jeg vil dele før jeg avslutter og tar kveld, HVORFOR blir alltid lønnen vår tatt opp når det blir snakk om butikkjobb? Jeg skjønner det ikke. Er det bare jeg som har blitt oppdratt til og tenke at det er trivsel som er viktig ikke lønnen, hva hadde du valgt av disse. 

  1. Du tjener gode penger men mistrives på jobb?
  2. Du trives på jobb og tjener kanskje litt mindre enn gjennomsnittet?

  Jeg skal være ærlig og fortelle at jeg ikke har undersøkt hva snittlønnen ligger på, eller, jeg måtte sjekk, skjønte lite men ser t jeg ligger litt under gjennomsnittet men da jobber jeg på 80%. Jeg er uansett veldig fornøyd med lønnen min, jeg føler jeg får det jeg fortjener ettersom jeg ikke har utdannelse eller fagbrev. I mine øyne vil jeg si at jeg tjener godt som butikkmedarbeider.

  Jeg håper du fikk lest innlegget og at du kanskje sitte igjen med et litt annet inntrykk av oss som sitter " bak kassen" mht hva vi gjør iløpet av arbeidsdagen vår. Jeg snakker nok på vegne av mange tunsen om jeg forteller at det er fint om dere kan omtale oss som "butikkmedarbeidere VS Kasse "dame" ;)

  Nå MÅ jeg absolutt ta kveld, jeg har en sønn som skal på SFO i morgen, en hund som skal luftes så skal jeg på jobb på min fantastiske arbeidsplass som er REMA 1000 med fantastiske kollega-er, jeg skal gjøre livet til de eldre litt lettere, jeg skal få folk til og smile, jeg skal være en god ansatt:)

   

  * LIK innlegget hvis du jobber i butikk * :)

 • Publisert: 30.09.2015, 02:41
 • Kategori: Hanne Lisa helt privat
 • 9 kommentarer
 • 9 kommentarer

  M

  30.09.2015 kl.07:28

  Så fin blogg du har :-)!

  Mika Linn

  30.09.2015 kl.09:22

  Takk og lov for at noen endelig har tatt til vett... Vil bare legge til at vi har verdens mest temperamentsfulle pantemaskin på jobb :P Den er som en treåring - når den vil er alt fryd å gammen, når den ikke vil lager den et leven uten like. Jeg er personlig veldig glad i stillingstittelen butikkmedarbeider og ikke "kassadame" (og hvorfor dame, når jeg først kommenterer?) fordi vi er alle medarbeidere og det trengs alle for å få butikken til å gå rundt. Det går mye raskere å trekke frem/rydde/vaske når en er to om jobben.

  lisarorvik

  30.09.2015 kl.09:53

  Kjempe bra innlegg, ha en fin dag :)

  sminkeentusiaster

  30.09.2015 kl.13:40

  Fint innlegg å flott blogg :) <3

  Har du lyst til å være vår gjesteblogger? Ta en titt på bloggen vår :) <3

  30.09.2015 kl.15:10

  Alle yrker er viktige yrker:) Ellers ville ikke kabalen gått opp da. alle kan ikke være leger eller advokater. da hadde det blitt mye sultene folk rundtomkring:) Utrolig flott skrevet, ønsker deg en fin dag videre:)

  Susanne.E

  30.09.2015 kl.20:43

  veldig bra innlegg. har jobbet på rema selv i 2år( akuratt sluttet nå) men jeg kjenner meg igjen i det du skriver.

  ver0oonica

  30.09.2015 kl.20:45

  Kjempe fin blogg :) Jeg har nett begynt og blogge igjen. Er mamma til tvillinger, så må gjerne ta en titt om du vil:)

  Verukkasalt

  30.09.2015 kl.20:58

  Utrolig bra skrevet, jobber ikke i butikk selv men ser det er mange som irriterer seg over generell ignoranse :p Bra du tar det opp!

  Hege Kristin

  01.10.2015 kl.12:54

  bra skrevet!

  jobber selv på apotek.

  Skriv en ny kommentar