hits

Hanne Lisa

Hvorfor drikker du ikke alkohol?

 • Publisert: 12.08.2015, 20:28
 • Kategori: Hanne Lisa helt privat
 • Hei på deg!

  Nå som Mikael er på besøk hos naboen tenkte jeg at jeg skulle dele en opplevelse jeg hadde når jeg var i Bulgaria på ferie med min sønn på 6 år.  jeg vet ikke med andre men nå når vi var på ferie spiste vi kun på hotellets utested, en av to utesteder, grunnen var nok den at Mikael trivedes best rundt på hotellets kompleks noe som selvfølgelig var helt greit for meg også. Ettersom jeg og Mikael spiste mat på den restauranten flere ganger om dagen ble de ansatte veldig kjent på oss, og hva vi ville bestille ettersom vi spiste mye av det samme under hele oppholdet. Denne restaurant het Black peral og lå ved det miste bassenget som også hadde de fleste vannskliene.   Vi satt oss ned og bestilte mat, etter en liten stund fikk vi servert nydelig pizza fra vår utrolige hyggelige servitør. Selvfølgelig drikker vi til maten, og vi bestilte alltid to flasker cola, og to flasker vann. Denne dagen brukte vi god til når vi spiste og servitøren kom og spurte om jeg ville ha en Vodka mens jeg ventet, jeg svarte Nei og servitøren så rart på meg og spurte meg om hvorfor jeg ikke drikker? - Før det første så har vel ingen noen med det å gjøre, og for det andre så syntes jeg han reagerte på en måte som gjorde at jeg følte litt ubehag, følte han så rart på meg ettersom jeg takket nei til Vodka, og det faktum at jeg ikke drikker. Jeg forklarte situasjonen og sa at jeg aldri drikker når jeg er med barn, det er bare sånn jeg er, min tanke er nemlig det at man skal ikke drikke alkohol i nærheten av  barn. Servitøren måtte jo selvfølgelig spørre om det var slik hjemme også, noe jeg selvfølgelig kunne bekrefte.   Etter denne episoden tenkte jeg mye på dette med Syden, barn og alkohol, hvordan vi fremstår og hva servitører i Syden egentlig tror om oss når vi ferierer i deres land... 
  Servitøren forventet tydeligvis at jeg skulle takke ja til alkohol, og servitøren reagerte jo veldig på at jeg takket nei? Synes hele greia var veldig merkelig og en smule urovekkende, ja jeg synes det er urovekkende når en servitør reagerer på at du IKKE vil ha alkohol når du er på ferie., selv med barn. 

  Nå får jeg sikkert kommentarfeltet bombardert med at jeg er sånn og sånn, jeg tenker feil og selvfølgelig er det greit med alkohol når du er på ferie med barn, det er helt OK og vi har alle våre meninger og tanker, og dette er min. Ja, jeg drikker alkohol når jeg er på ferie med voksne, ja jeg drikker alkohol når Mikael ikke er hjemme. Nei, jeg drikker ikke alkohol når han er hjemme, og nei jeg drikker ikke alkohol når han sover. 

  Jeg og Mikael hadde en fantastisk flott ferie i Bulgaria uten alkohol. Vi opplevde nessebar på kveldstid, vi opplevde Sunny Beach tidlig på kvelden og hadde en fantastisk fin ferie, selv uten alkohol..

   

  #ferie #bulgaria #meninger #alkohol #sønn #love #kos #mat #drikke

 • Publisert: 12.08.2015, 20:28
 • Kategori: Hanne Lisa helt privat
 • 13 kommentarer
 • 13 kommentarer

  regnbuehuset~Malin

  12.08.2015 kl.20:37

  bulagria og spesielt sunny beach er jo meget kjent for sitt uteliv, så de er sikkert vant til att folk vil ha alkohol regner jeg med. når det er sagt så er jeg helt enig med deg med tanke på barn og alkohol. kunne aldri ha falt meg inn og drukket med barn til stede, for jeg tror barn merker utrolig godt att man oppfører seg annerledes, og det kan være skummelt for ett lite barn når mamma ikke oppfører seg som mamma lenger. og ikke minst så er det kjekt og være "klar" i toppen om det skulle skje noe.

  jeg har forresten en konkurranse på min blogg, der du kan vinne glass knotter/håndtak

  regnbuehuset.blogg.no :-).

  frklangtifrastrøken

  12.08.2015 kl.20:39

  Nårtid du velger å drikke alkohol er jo ditt valg, så her kan ingen komme med en pekepinn og si at det er helt ok å drikke slikt med barn tilstedet og at du å burde gjøre det eller kan gjøre det. Men det jeg kan si, er at barn tar ikke skade av å se på at de voksne drikker litt øl eller vin til middagen i for eksempel et selskap eller som i julen/nyttår osv der det er flere voksne. Men igjen det er fullt og helt ditt valg =)

  Camilla

  12.08.2015 kl.20:49

  Ble kjent med en bulgarsk familie. Og fikk oppleve deres familikultur. Der fikk jeg sjokk! Barn i 6-7 og oppover var med ut på utested. Jeg trodde vi skulle på voksenparty, siden de skulle ta meg med på et diskotek bare for lokale. Ble helt satt ut når jeg så hvor mange barn som var der, mens vodka flaska sto fremme på bordet. De dro jo selvfølgelig hjem og la seg når dem ble trøtte. Men var helt sjokkskadd hele kvelden jeg. Fikk møte en 12 åring som jobbet på et utested/bar. Han hadde smakt vodka og han røyka. Meget merkelig, men jeg ble fortalt at sånt var helt normalt for dem.

  Bjørn

  12.08.2015 kl.21:12

  Synes det er flott at du avstår fra alkohol og flott at du skriver om det. Har selv en sønn på 7 og jeg tenker som deg.

  Gardsfruen

  12.08.2015 kl.21:54

  Så bra at du tenkjer sånn, det er så utruleg mange born som får dårlege minne og erfaringar med at foreldra drikk med ungane der. For meg er det ingen problem, for eg er avholds :-)

  Ina Johansen

  13.08.2015 kl.11:12

  De var sjokka over at jeg ikke ville drikke heller, selv når jeg var under 18 år.... Men de er bare vandt til det tror jeg

  Marte

  14.08.2015 kl.01:03

  Jeg syns det er så rart at folk reagerer slik. Om noen velger å ikke ville drikke så burde det være like akseptert som det er å drikke.

  Men igjen, så har de litt annen drikkekultur der nede, enn vi har her:)

  Oda Lyngholm

  14.08.2015 kl.01:20

  Wow, tenk at man faktisk kan klare seg uten alkohol. Jeg syns det er helt sykt hvordan folk reagerer når man sier man ikke drikker, selv i Norge. Jeg drikker ikke, og gjett om jeg får høre det! For meg, uten barn og venninner uten barn så er det jo normalt å gå ut minst to ganger i måneden, men jeg gjør ikke det. Har selv skrevet et lignende innlegg om alkohol hvis du vil lese!

  Flue på veggen!?

  14.08.2015 kl.08:30

  Jeg drikker heller nesten aldri, men jeg har ingen problem med å ta ett glass vin eller to, selv om det er barn i nærheten. Jeg tenker at det er helt ok at de ser jeg drikker, og kan skikke meg. Men jeg liker ikke så godt å drikke, og gjør det derfor ikke så ofte. Dette har i mange tilfeller endt med at jeg ikke går ut på byen, fordi det er så voldsomt mye mas om at jeg ikke drikker. Jeg synes vi nordmenn burde vært flinkere til å godta at andre ikke drikker også, så det er ikke bare i syden du får den reaksjonen ;-) fint innlegg, viktig å få frem at det er ok å ikke drikke, enten det er fordi du reiser med barn, eller fordi man bare ikke har lyst på alkohol! :)

  Malene

  15.08.2015 kl.17:37

  Har opplevd at resturanter i hellas har synes det har vært rart at jeg ikke ville ha alkohol når jeg var 14 år og jeg som kommer herfra synes det var helt sjokkende at han spurte meg i det hele tatt. når jeg sa nei første gangen ga han seg ikke heller, han maste om jeg ville ha litt, så bare bitte litt og til slutt fikk jeg cola uten alkohol!

  Koselig om du sjekker ut bloggen min og hvis du vil legge igjen en liten kommentar :)

  JEANETTE

  15.08.2015 kl.22:16

  jeg har faktisk skrevet et innlegg selv om dette emnet. Du er flink til å skrive.

  ha en fin kveld

  Carina Chanel

  18.08.2015 kl.12:58

  flott at du står for ditt valg, uansett hvor rart servitøren så på deg. man skal aldri trenge å gi etter for presset, og det er flott at du gjør litt motsatt av alle andre. det gjør deg unik, på en måte som barna sikkert setter stor pris hos mor. og jeg er enig med deg i at det er merkelig hvor vanlig det er å drikke i barnas åsyn i syden. når man er på ferie er liksom alt lov..!? tar meg gjerne en øl eller et glass vin til maten selv på ferie, men sjelden i norge, da jeg ofte må kjøre da... og uansett så skal ikke barn trenge å se fulle voksne.

  Anette

  05.12.2015 kl.19:31

  Synes det er rart og litt respektløst selv. Men en ting jeg har lagt merke til når jeg har vært på tur i utlandet, så er det at deres syn på konsumering av alkohol er ganske annerledes enn her. Og det er jo bare sånn kulturen er der, tenker jeg hvertfall. Men jeg er 100% enig med deg i det du sier og synes det er utrolig bra at du ikke drikker foran barnet ditt :)

  Skriv en ny kommentar