hits

Hanne Lisa

"Hvor mye tjente du når du var på topplisten?"

 • Publisert: 03.06.2015, 00:13
 • Kategori: Hanne Lisa helt privat
 • God kveld.

  Ettersom jeg ikke får sove (selvfølgelig etter en halv dag i sengen) så tenkte jeg at jeg skulle svare på noen spørsmål som jeg har fått i det siste, både i kommentarfeltet, på facebook, brev og e-post.

  Hvor mye tjente du når du var på topplisten?


  For en god stund tilbake siden skrev jeg DETTE innlegget som tok Norge med storm, noe som jeg aldri hadde forventet. Det førte til at jeg kom på 2 plass på topplisten med over 47000 lesere. Selvfølgelig varte dette bare den ene dagen, dagen etterpå lå lesertallene mine på rundt 17800 etterfulgt av 4000 osv. så dalte det nedover. Først syntes jeg det var merkelig og lese i kommentarfeltet til de forskjellige nettavisene at jeg tjente så mye penger på dette, jeg hadde oppfølgings-innlegg om hovedinnlegget og da fikk jeg igjen høre at « nå har hun skrevet enda ett innlegg på bloggen sin, hun vil bare tjene penger « Fikk egentlig litt vondt  i meg da jeg leste den kommentaren, for det første så skrev jeg bare denne takken og hadde ikke trodd det skulle få sånn oppmerksomhet, så følte jeg meg angrepet og lite trodd, dette bare pga denne ene kommentaren.

  Jeg fikk e-poster fra forskjellige bloggere som spurte om masse merkelige ting, det var spørsmål som hvordan jeg klarte dette, hva kunne de gjøre for å oppnå det samme, hvor mye tjente jeg, hadde jeg blitt kontaktet av sponsorer osv. Nei. Nei. Nei, Nei! Jeg tjente ikke en eneste krone på og være på topplisten noen dager, selvfølgelig! Det er klart man tjener ikke penger bare man treffer med ett innlegg og ligger på topplisten i noen dager. Nei, jeg ble ikke kontaktet av noen sponsorer, selvfølgelig ikke egentlig! En sponsor vil jo ikke legge penger i en blogg som med en tilfeldighet havnet på topplisten, tror du må ligge noen uker på topp før man blir kontaktet av sponsorer.  Hva kan du gjøre for og havne på topplisten? ? Jeg aner ikke, og jeg kan da ikke hjelpe deg. Jeg skrev en åpen og ærlig takk til en fremmed mann, mer enn det skulle ikke til, ja jeg var heldig, ja jeg hadde flaks.

  Når jeg ble intervjuet av NRK fikk jeg spørsmål om hva jeg skulle gjøre for å holde på leserne mine, ingenting svarte jeg. Jeg var ganske rask med å tenke at jeg skulle ikke under noen omstendigheter være på topplisten grunnet en annens mann godhet ovenfor min sønn, det hadde vært helt feil for meg. Hvis du lurer på hvor mange lesere jeg har nå, så ligger de på mellom 90-100, haha! Så det går fort nedover når det går nedover.

  En ting merket jeg veldig godt når jeg var på topplisten, presset! Jeg følte virkelig presset når det gjaldt det at jeg burde blogge ettersom det var mange som var innom, jeg følte presset til å forsvare meg så snart noen skrev noe negativt, jeg måtte hele tiden se hva folk kommenterte i kommentarfeltene rundt-omkring. Jeg tenkte så mye på hva folk hadde kommentert at jeg slet skikkelig med søvn i flere dager når dette pågikk! Jeg fikk rett og slett kjenne på hele kroppen hvordan det er og være på topp, og vet dere? Det er slitsom, det er slitsomt fysisk og psykisk.

  Mange er for snare til og ønske seg en plass på topplisten, for mange av dere vet ikke hvordan det følelse, dere skjønner ikke hvordan press dere får, dere skjønner ikke tvangen til og se hva andre har skrevet om deg, og om det du har skrevet.  Etter jeg har opplevd dette skjønner jeg veldig godt hvordan toppbloggerne våre har det, de må ha de fryktelig til tider. Jeg var heldig og slapp unna med de verste kommentarene, men herregud de må ha det forferdelig til tider.

  Har ingen bilder ettersom jeg har lagt alle på minnepenn, så deler dette med dere når jeg lekte meg tidligere i kveld.  

  Hvis du skal være så heldig at du havner på topplisten, så håper jeg du kryper deg opp gradvis slik at du blir mer og mer vant til media-oppslag, lesere, kommentarer og det hele. Det må være mye lettere å takle topplisten når man gradvis blir vant til den VS at du er en fremmed person, til og plutselig være på alle folks lepper.. 

  Selvfølgelig var det veldig rart når det etter noen dager ble helt stille, når telefonen sluttet og ringe, kommentarer sluttet og komme inn, lesertallet stupte og ingen kommentarer fra folk på gaten, men egentlig så var det litt deilig og kunne være « anonym» igjen.

  Nå ble dette ett veldig lagt innlegg, men jeg håper virkelig du fikk noe ut av det, så blir jeg glad om du kan dele din historie på topplisten i kommentarfeltet nedenfor. Blir også glad hvis dette innlegget kan skape litt debatt om blogg og topplisten. Så kom gjerne med dine tanker og meninger om toppbloggere, hvordan hadde du taklet og være en toppblogger osv?


   

   

 • Publisert: 03.06.2015, 00:13
 • Kategori: Hanne Lisa helt privat
 • 29 kommentarer
 • 29 kommentarer

  Henniie

  03.06.2015 kl.00:24

  Det viktigeste med en blogg er egentlig og være seg selv, og ikke blogge for alle andres sin skyll. Da, om man blogger om det man kan stå inne for selv, er det mye kjekkere og blogge selv - og for lesere og lese bloggen. Men det er min mening.

  Ikke kjekt og lese en blogg som er kjøpt og betalt fra ende til annen, uansett hvor høgt de måtte ligge på topplisten.

  Anette

  03.06.2015 kl.00:25

  Åh Gud å havne på topplisten med alle kommentarer og alt presset hadde jeg nok ikke taklet. Det er vel en drøm for mange men du må virkelig ha psyke til det tenker jeg det er nok fordeler og ulemper og da må man være sterk og trygg på seg selv.

  Sharon Renee

  03.06.2015 kl.00:25

  Utrolig bra skrevet :)

  Jeg har en l iten drøm langt langt bak i hode om å komme meg gradvis opp på topp lista.

  Så hvis du vil hjelpe meg litt på veien så blir jeg strålende fornøyd og da mener jeg med å komme og se på bloggen min :) <3

  Lykke til videre :)

  - Hanne Lisa -

  03.06.2015 kl.00:26

  Henniie: Kunne ikke vært mer enig! Jeg tenker også at man skal blogge fordi man selv vil, og ikke fordi man må! Man merker fort når en blogg går fra privat til business hvis du skjønner?

  - Hanne Lisa -

  03.06.2015 kl.00:28

  sharonrenee: Alle har nok den tanken liggende bake i hodet, men tror bare et fåtall hadde taklet det;) Jeg skal ta meg turen innom og legge igjen et lite spor ;)

  - Hanne Lisa -

  03.06.2015 kl.00:29

  Anette: Det er det som er, og mange bruker mye tid og energi på og komme seg opp, uten at de i det hele og store tenker på hva som kommer først.

  Henniie

  03.06.2015 kl.00:31

  Ja, alt for mange av toppbloggerne seller seg selv billig rett og slett. Bruker tingene sine, leiligheten, barna what so ever nærmest som accesories bare for å få et par ekstra lesere, spons-avtaler eller lignende. Jeg er egentlig lut lei rosabloggerne med treningstights og designervesker. Skriv om noe som faller deg inn og ikke det noen vil du skal skrive. Blogg når du har noe på hjertet, noe du vil vise eller noe du mener.

  Jeg lager mine egne annonselenker gjennom bloggerfy om jeg føler for det. Men aldri ellers. Men så har jeg knapt 100 lesere i uka da, haha. Og jeg er like nyskjerrig på hvem de er og hvorfor i alle dager de klikker seg innom bloggen min at jeg nesten dør av nyskjerrighet.

  - Hanne Lisa -

  03.06.2015 kl.00:39

  Henniie: Haha, jeg er så enig med deg! De fortjener selvsagt ikke all dritten de får! Men ja, jeg kunne ikke vært mer enig! Selvfølgelig er det mennesker på topplisten som fortjener sin plass, men jeg vet om mange andre som også fortjener en plass der. Den bloggeren jeg desistert synes er mest irriterende, er hun ninja eller hva hun kaller seg. Synes det er sykt at hun kan bruke blogg.no som en plattform til og selge porno på.. Haha! * Nå ble dette litt dobbeltmoralsk * Hun Kristin liker jeg veldig godt da:)

  Henniie

  03.06.2015 kl.00:52

  Slapp av, jeg skal ikke klage til noen! Men en liten hemmelighet; Hele verden er dobbelmoralsk... Media selger enkeltmennsker skjeber som gikk til hellvette på et fly for alt det er verdt - men gir seg en god søren i India hvor ørten tusen mennesker kreperer av en av de varmeste hetebølgene noen sinne. Mer intresant og lese om de som fortsatt satt i bryllups-stasen enn å lese om en Inder som dør av varme tydligvis...

  Jada, der er de som faktisk er seg selv. Og ikke fortjener halvparten av dritten. Men det er egentlig ganske rart. Med en gang de er for mye seg selv - da kommer dritten. Men så sant de holder seg til scriptet, da er alt i skjønneste orden. Jeg digger mennesker med meninger utenfor A4-rammene. De galne har det godt, hetes det :)

  - Hanne Lisa -

  03.06.2015 kl.01:06

  Henniie: Haha, er enig med deg ang dette med media og hva de fronter. Men sånn er det en gang, ikke alt man skal skjønne seg på! Men merker at dette er noe du engasjerer deg for, haha! HERLIG :) Er gøy med de som tenker litt utenfor boksen;)

  - Hanne Lisa -

  03.06.2015 kl.01:09

  Henniie: Du skriver så mye av det jeg tenker så vet liksom ikke hva jeg skal vare tilbake :) HAHA

  Henniie

  03.06.2015 kl.01:32

  Haha, så bra at du er enig :D

  Brian

  03.06.2015 kl.02:05

  At en blogg havner på Topplisten sier like mye om bloggens kvaliteter som at en musikkplate havner på VG-listen - for liksom folk som virkelig setter pris på musikk skyr VG-listens listepop som bare pesten, vll dagens overfladiske rosabloggere som pryder Topplisten i fremtiden ende opp i den litterære søppelkurven; kvalitet lever videre, enten det er Kafka eller van Gogh - moteriktige døgnfluer dør fortere ut enn ni bananfluer som begår harakiri.

  Dessuten forstår jeg ikke hvilken glede folk ser i å lese noe bare fordi "alle andre" følger resten av saueflokken; sjarmen er jo å lete i krokene i en nedstøvet brukthandel og finne en gammel plate som på bestemors tid solgte i hele 4 eksemplarer, ikke å hyle som en stukken gris når Justin Bieber viser seg; sjarmen er å faktisk være individualist, ikke å kalle seg det fordi "alle andre" gjør nøyaktig det samme ... ;)

  Ønsker deg en fortsatt fin vår, og kan samtidig røpe at bloggen min her på blogg.no (pax) har hatt ikke mindre enn hele 3 norske sidevisninger totalt i løpet av den siste uken. Kort sagt er undertegnede ikke helt "mainstream" - og takk og lov for det; hadde jeg vært på Topplisten, hadde det vært like ille som om Lou Reed hadde begynt å synge på danskebåten. :)

  June

  03.06.2015 kl.12:20

  Jeg lå på topplista for noen år tilbake, HELDIGVIS anonymt. Makan til freidige kommentarer har jeg aldri før fått. Små fjortiser "truet" med det ene og det andre, haha! Synes utrolig SYND på bloggere som bruker barn og hus som accesories, og som selger seg for utrolig DÅRLIGE varer. Leste bl.a et sykt dårlig innlegg om en toppblogger som omtalte en sjokolade som om det skulle vært Guds gave til folket. Jeg flirte litt, viste det til mannen min og vi lo godt sammen. Hjelpes...

  Eli Heggelund Westgård

  03.06.2015 kl.13:27

  drømte en gang å komme blant de 60 kommer ikke der en gang, vet du hva jeg prøver å blokkere mine følelser. For jeg er følsom, tviler ikke ett sekund en topp blogger for mye rare spørsmål som den blogg innlegge jeg la ut om en film du burde se. Hun opprettet en profil. Den profilen kunne godt vært en blogg profil som en faceboke, profil eller hvilken som helst profil i seg selv. Synes det er mye slemt ute å går nå en blir misunnelig osv. Hva er viktigst ligge sm nr 1 eller blandt de 60. Min blogg for sjeldenk omentarer. eller jeg får ikke noe i den grad. Fokuset er hva en legger ut. Så en som kom opp som nr 1 og datt fort igjen Tror en god blogger kommer seg ved trening. Være seg selv. Ikke skrive når en er bitter eller langt nede. Prøve være realist. tror du er ett godt menneske uten at jeg kjenner deg. Men den som er selv selv tverrs igjennom blir en da oppdaget med sitt talent.

  - Hanne Lisa -

  03.06.2015 kl.13:51

  June: Haha, det er så kleint når "barn" rakker ned på deg!

  Eilasverden

  03.06.2015 kl.15:37

  Hm.. så lenge man står for det man skriv så går d greit trur æ.. D vil alltid være nåen som e uenig me d du skriv, uansett. Virke som noen e uenig bare for å være d.. Æ skriv for mæ sjøl, d e direkte terapi. Åså blir æ positivt overraska å gla når andre les å gir mæ feedback.. :) Men være ærlig å rett fram, snakke rett fra levra så trur æ d blir lettere. :) være sæ sjøl e jo d beste å enkleste..

  bente

  03.06.2015 kl.20:52

  Jeg snublet over "det første" innlegget ditt på facebook (som var veldig fint!) og nå dette fra ffacebook. Så du får vel et boost med dette innlegget og! hihi Men fint skrevet, jeg tror folk forventer så mye av en toppblogger, når saken ikke er så svær!

  Jeg har selv fått spørsmål om hva jeg tjener på bloggen fra venner og kjente, jeg har 50-100 lesere pr dag(de dagene jeg skriver). Det er nesten en skuffelse i øynene deres da jeg sier at Det er bare en hobby og det fåtallet som faktisk tjener noe på hobbyen sin. Man skal til ssyvende og sist gjøre dette for seg selv og ikke alle andre!

  Mulig jeg stikker innom bloggen din oftere fremover, synes den er fin :)

  - Hanne Lisa -

  03.06.2015 kl.20:58

  bente: Heia :) Dette innlegget ble delt på siden til blogg.no skjønner du, derfor all trafikken hvis det var det du tenkte på:) Haha, de lir det ja? Det er ganske merkelig at folk tror man tjener penger bare man har en blogg liksom, man må ganske høyt opp for og tjene penger, så må man være der en sund før kronene begynner og rulle inn.Jeg har også blogg som en hobby, er deilig og ha en plass hvor man kan skrive og dele tankene sine, det at den blir "oppdaget" er bare en bonus. Så gøy at du kommer innom ved en senere anledning, du har ikke lagt ved link til din blogg så blir vanskelig for meg og titte innom:/

  Bente Pose

  03.06.2015 kl.21:06

  Hei kom plutselig tilbake for å sjekke om du ga noe respons, det gjorde du. Trivelig! :) Om du hadde et ønske å sjekke bloggen min, så er det vel bare å klikke på navnet mitt! er det ikke? hihi. ( tepose.blogg.no )

  - Hanne Lisa -

  03.06.2015 kl.21:09

  bente: Så kleint... Så ikke at du hadde link til bloggen din der! Haha :)

  - Hanne Lisa -

  03.06.2015 kl.21:13

  bente: ; Prøver alltid og kommentere tilbake, samt legge igjen en kommentar på kommentarens blogg:) Av og til tar det litt tid, men som oftest så gå det greit ;)

  Tuva

  06.06.2015 kl.12:58

  Bra skrevet :)

  Ta gjerne en titt på bloggen og kommenter gjerne ? :)

  Mvh Tuva

  Aurora

  06.06.2015 kl.15:09

  Bra skrevet! :) Gøy at du opplevde å ha så mange lesere da, men kan forstå presset!

  www.postenfrue.blogg.no

  Isabel Hausvik

  18.06.2015 kl.00:32

  rart med det..

  Cecilia

  18.06.2015 kl.00:56

  Dette var spennende å lese - har tenkt tanken selv før. Men det er mange som kan tjene på bloggen sin uten å være på topplisten, dog ikke de høyeste summene. Men ofte er de som tjener disse høye summene dess dårligere på bloggmaterialet og med sjelden oppdatering. Er morsomst å lese blogger hvor du merker at forfatteren bak brenner for arbeidet sitt... Har nettopp plukket opp bloggen min fra i fjor... og blogger frem til jeg finner min nisje... enn så lenge koser jeg med det som en hobby. Stikk gjerne innom :D

  Natalie kristoffersen

  18.06.2015 kl.11:52

  Så bra skreve, så enig med deeg :D

  vestfroken

  26.09.2015 kl.19:01

  interressant å lese! :) Jeg blir veldig glad nå når noen vil følge meg. Men vet ikke om jeg hadde taklet bloggtoppen så bra jeg heller. haha! Hadde nok blitt temmelig stressa til tider ja! :)

  Verukkasalt

  26.09.2015 kl.20:09

  UTrolig bra skrevet, må nok ha vært merkelig å kjenne på toppliste presset. Bra du deler dine tanker slik at andre mennesker kan tenke seg litt om før man ønsker seg opp på topplista :)

  Skriv en ny kommentar